Ajánlat kérése >>
Az Észak Olasz Tóvidék csodái
(autóbusszal, szervezetten, idegenvezetővel)
6 NAP/5 ÉJ

Dátum: 2017.10.06-11.

1.NAP: Budapest-Brescia
Indulás Budapestről a hajnali órákban a Hősök teréről. Folyamatos utazás kisebb megállókkal Szlovénián keresztül, majd megálló Olaszország harmadik legnagyobb ipari központjában Bresciában, melynek turizmusa egyre jelentősebb. A város központját három, egymással teljesen ellentétes jellegű tér alkotja. Első a Piazza Vittoria, amelyet modern, árkádos épületek vesznek körül, üzletekkel és kávéházakkal, tőle északra fekvő Piazza Loggia gyönyörű, reneszánsz épületeivel a város legszebb tere. A Piazza Duomo a legnagyobb a három tér közül; nagyszerű épületeivel és két szép barokk kútjával történelmi hangulatot áraszt. A főbb látnivalók ezen három tér körül csoportosulnak. Rövid városnézés, majd utazás a Milánó környéki szálláshelyre, szobák elfoglalása.

2.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás: Lago Maggiore-Borromeoi szigetek
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás a Lago Maggioréhoz (ÁR: 45 EUR/fő*, mely a kóstolót és a hajójegyet is tartalmazza). Első állomásunk egy sajtérlelő pincéhez vezet. Túránk során betekintést nyerünk a sajtkészítés rejtelmeibe, majd egy rövid kóstolón veszünk részt (3 féle sajt, kenyér, 1 pohár bor). Utána Stresa városába utazunk, ahol hajóra szállunk, hogy felfedezzük a festői Borromeoi szigeteket Az Isola Bella szigetnek az alakja egy hajóra emlékeztet, a gyönyörű kertek mellett a kastély megtekintésére is lehetőség nyílik. Az Isola dei Pescatori egy kis halászfalu, az Isola Madre pedig a legkisebb a szigetek közül. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás: Milánó-Comó-ti tó
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Milánóba és a Comói tóhoz (ÁR: 35 EUR/fő*, mely a hajójegyet is tartalmazza). Először a divat és kultúra fővárosába Milánóba látogatunk, ahol gyalogos városnézésünk során ismerkedünk meg a város nevezetességeivel köztük a Dómmal is, majd elsétálunk a Királyi Palota és a világhírű operaház (La Scala) előtt. Rövid szabadidő. Délután az ország harmadik legnagyobb tavához az "Y" alakú, keskeny, gyönyörű Comó-i tóhoz kirándulunk, mely a magas hófödte hegyek között, a parton pálmafákkal várja az idelátogatókat. Hamar megértjük miért itt vásároltak villákat a hírességek! Először Como városába utazunk, mely egy nagyon élhető város, sok zölddel, parkkal, szökőkuttal, városnézésünk során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal, majd hajókirándulás a festői tavon. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

4.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás: Egy csipetnyi Svájc: Lugano tó és Swiss Miniatur
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Svájcba (ÁR: 20 EUR/fő*, mely tartalmazza a felvonó díját is). Első állomásunk a Luganói tó partján fekvő, varázslatos Lugano, mely sokak szerint Svájc egyik legszebb városa, ahol érdekesen keveredik a svájci és az olasz temperamentum. A házak tipikus alpesi precízitást mutatnak, míg az éttermek kínálata inkább az olasz konyhát részesíti előnyben. Városnézés a parkok, virágok, villák városában a legfontosabb látnivalókkal: siklóval felmegyünk az óvárosi részbe, San Lorenzo Katedrális, séta a tóparton, szabadidő. Délután a város és környékének felfedezése egyénileg vagy fakultatív program keretében (ÁR: 20 EUR/fő*, mely tartalmazza a belépő díját is). Melide városba látogatunk, ahol Svájc több mint 130 nevezetessége van kiállítva a Swiss Miniatur nevű parkban. Kastélyok, várak, városházák, utcák, templomok, a különböző tájegységek jellegzetes épületei, libegők, havas hegycsúcsok és még sorolhatnánk, mint egy nagy terepasztal, csodás környezetben. Így lehetőségünk nyílik 1,5 óra alatt megismerni Svájc legfontosabb nevezetességeit. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

5.NAP: Garda tó (Sirmione-Bardolino)
Reggeli után a Garda tó egyik gyöngyszeméhez Sirmione városához látogatunk, mely egykori halászfaluból elsőszámú turista célponttá nőtte ki magát. A déli part egyik legszebb városa híres középkori kastélyáról, keskeny kis utcáiról, termál vizéről és a számos elegáns üzletről. Sokak szerint itt még a tó vize is más színű. Belvárosi sétánk keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel, megtekintjük a Scaligeri kastélyt és a Grotte di Catullo római villa romjait, kellemes séta, rövid szabadidő, majd délután Bardolino városát keressük fel, mely a borkedvelők körében biztosan ismert. A város környékén a meredek sziklafalak, lankás dombokká alakulnak át, aminek déli lejtőin kiváló szőlő terem, Észak-Olaszország egyik legjobb borát adva. Rövid belvárosi séta, majd fakultatív program keretében felkeresünk egy helyi pincészetet (ÁR: 20 EUR/fő), ahol kóstoló keretében megismerkedünk a környék boraival. Érkezés a Garda tó környéki szálláshelyre az esti órákban.

6.NAP: Verona-Budapest
Reggeli után látogatás utazás Rómeó és Júlia romantikus városába Veronába, melynek hangulata igazán elvarázsoló és méltán a térség egyik legkedveltebb célpontja középkori hangulata, reneszánsz palotái, ősi épületei, vásárai, és operái miatt is nem véletlenül a Világörökség része. Rövid városnézésünk keretében az alábbi látnivalókat tekintjük meg: Piazza Bra, Aréna, Piazza delle Erbe, rövid szabadidő, majd folyamatos utazás Budapest felé, ahova az éjszakai órákba érkezünk.

SZÁLLODA:
4 éj AS HOTEL LIMBIATE FIERA**** - Limbiate

Elhelyezkedés: A 183 szobás business szálloda kitűnő helyen fekszik, mindössze 15 km-re Milánótól (700 m-re van a vasútállomás).
Szolgáltatások: étterem, bár, recepció.
Szobák: jól felszerelt, igényes szobák WiFi-vel, TV-vel, telefonnal és fürdőszobával.
Ellátás: büfé reggeli. Felár ellenében félpanzió igényelhető.

04.28-ig -5% előfoglalási kedvezmény
Ft/fő
REGGELIVEL
2 0 1 7
október 06-11.
2 ágyas szobában ALAPÁR99 900

Felszállási lehetőségek: Budapest (Hősök tere) - Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa

Az ár tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás fullextrás (Mercedes Travego, Scania Irizar vagy hasonló kategóriával) büfével, DVD lejátszóval rendelkező autóbusszal
 • Szálloda: 4 éj Limbiate - AS Hotel LIMBIATE Fiera 4* vagy hasonló kategória és 1 éj Garda tó környéke - Hotel 3*
 • Reggelis ellátás

Az ár nem tartalmazza:

 • Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
 • Félpanziós felár: 28.000 Ft/fő
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Lago Maggiore kirándulás - 45 EUR/fő (busz+idegenvezetés+hajójegy+sajtkóstoló) + 18 EUR kötelező belépőjegy (Isola Bella - Palazzo Barocco és Isola Madre - Palazzo és kert)
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Milánó és Comói tó - 35 EUR/fő (busz+idegenvezetés+hajójegy)
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Luganói tó - 20 EUR/fő (busz+idegenvezetés+sikló), Swiss Miniatur - 20 EUR/fő (busz+idegenvezetés+belépőjegy)
 • Fakultatív program (min. 25 fő esetén): Bardolino borkóstoló - 20 EUR/fő
 • Belépők: kb. 50 EUR
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 3.540 Ft/fő


A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

 

E-mail cím:
Ajánlat kérése >>