Ajánlat kérése >>
Egy falatnyi Toszkána, Umbriával fűszerezve

(autóbusszal, szervezetten, idegenvezetővel)
6 nap / 5 éj

Dátum: 2017.08.21-26.

1.NAP: Budapest - Padova - Laterina
Indulás Budapestről, a Hősök teréről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, rövid megálló Szent Antal városában Padovában, ahol egy kellemes belvárosi séta keretében ismerkedünk meg a hangulatos várossal, továbbutazás az Arezzotól 15 km-re északra fekvő tipikus toszkán szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása.

2.NAP: Cortona - Trasimeno tó - Arezzo
Reggeli után a Napsütötte Toszkána filmből ismerősen csengő etruszk városkába, Cortonába látogatunk, mely egy meredek hegy oldalában található 600 méter magasan, etruszk falakkal és sírokkal körbevéve, lenyűgöző látványt nyújtva az alatta elterülő Valdichiana vidékre. Séta a városban, a fő utca (Via Nazionale) az egyetlen út a városban, ahol nincs emelkedő, a Piazza Garibaldiról pedig szép kilátás nyílik a Trasimeno-tóra.Érdemes elidőzni egy kicsit és ráhangolódni a városra, mely számos kis toszkán bűbájt tartogat (kávézók, borüzletek, kézműveshelyek stb.). Utunk folytatásaként az Umbria tartományban lévő festői Trasimeno-tóhoz látogatunk, mely egy kellemes üdülőhely, alacsony dombok és lágyan hajló földek között fekszik. Az időjárás függvényében séta a tó körül vagy hajókázási lehetőség (ÁR: 10 EUR/fő).  a tavon és az Isola Maggiore felkeresése, mely csipkekészítésről híres. Délután kirándulás Arezzoba, az aranyművesek városába, séta ebben a hangulatos tipikus toszkán kisvárosban, ahol történelmi óvárosában tett séta fantasztikus élmény. A számtalan látnivaló közül kiemelkedik a nagyszerű főtér, a Piazza Grande pompás épületegyüttese. A Piazza Grande, a város leghíresebb középkori tere és a szomszédságában található a Santa Maria della Pieve - egy 13. századi román templom. A teret számos palota övezi, köztük a Fraternita dei Laici, a Palazzo Cofani-Brizzolari, és a Palazzo del Popolo maradványai. Szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre.

3.NAP: Siena - San Gimignano
Reggeli után kirándulás a három összefüggő dombon fekvő Siena gyönyörű gótikus városába. Rövid séta keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel (Santa Maria Assunta, a harangtorony, San Domenico- és San Francesco templom, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Museo Civico), majd szabadidő vagy fakultatív program keretében borkóstoló (ÁR: 20 EUR/fő). a helyi jellegzetes borokból, melyhez kis falatkákat is kínálnak. Továbbutazás a Sienától északnyugatra található "Tornyok városába" San Gimignanoba, mely egy dombtetőre emelt hangulatos középkori város. A felhőkarcolókkal tarkított, etruszk falakkal körülvett városban sétálva olyan érzésünk támadhat, mintha egy filmforgatás díszletei között sétálnánk, szinte minden olyan középkori és a nevezetességek is mind a mai napig tökéletes állapotban maradtak fenn.Séta a városban, rövid szabadidő, majd visszautazás a szálláshelyre.

4.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás: Firenze
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás busszal és vonattal Firenzébe (ÁR: 30 EUR/fő, mely tartalmazza a vonatjegyet és a helyi idegenvezetőt is), Toszkána tartomány festői székhelyére, séta a városban a helyi idegenvezetővel az Arno-parti város legfontosabb látnivalóihoz a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része: Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Dóm tér, Santa Croce templom, délután szabadidő, lehetőség a város felfedezésére egyénileg. Visszautazás vonattal, majd busszal a szálláshelyre.

5.NAP: Perugia-Assisi-Gubbio
Reggeli után kirándulás a Szentek földjének hívott, titkos gyöngyszemként számontartott tartományba Umbriába, ahol a táj meseszép és a hegytetőre épült kisvárosok és etruszk emlékek sokasága jellemzi. Első állomásunk a tartomány fővárosa Perugia, melyet "Olaszország zöld szíveként" is emlegetnek, a 3000 éves ősi, etruszkok által alapított város egy igazi kis ékszer, ahol érezni lehet az élő történelmet. A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, egyetemi város, így egyben modern és kozmopolita is. Látogatásunk alkalmával megtekintjük az óvárost, a Fontana Maggiorét, a Dómot, a Városházát és az Egyetem épületét. Rövid szabadidő keretében megkóstolhatjuk és vásárolhatunk a híres, helyi csokoládés mogyorós baci csokoládéból. Továbbutazunk Szent Ferenc nyomában Assisi városába, ahol a szent csodálatos és legendás életének eseményeivel ismerkedhetünk meg a Bazilika látogatása alkalmával. A mai nap utolsó állomása a hegyoldalba épült Gubbio, mely a tartomány egyik legősibb városa és ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. A városka több híres esemény színtere: Szent Ferenc itt szelidítette meg a farkast, itt forgatták a Don Matteo sorozat részeit, itt játszódik Szerb Antal regénye az Utas és holdvilág. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a legfőbb látnivalókat: Dóm, Hercegi Palota, Palazzo dei Consoli. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

6.NAP: Bologna - Budapest
Reggeli után hazaindulás Budapestre, útközben rövid megálló Bolognában, mely egyéni építészetéről és kellemes sétálóutcáiról híres. Rövid városnézésünk keretében megtekintjük a város nevezetességetit, majd folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés forgalomtól függően az éjszakai órákban.

SZÁLLODA:
TOSCANA VERDE*** - Laterina

Elhelyezkedés: A 73 szobás tipikus toszkán szálláshely egy dombon található és egykor egy dohányültetvény volt, melyet egy hatalmas park vesz körül. Arezzo városa mindössze 15 km-re található.
Szolgáltatások: recepció, étterem, konferenciaterem, medence, teniszpálya.
Szobák: mindegyik szobában van fürdőszoba, TV, légkondicionáló, telefon, széf, hajszárító.
Ellátás: büfé reggeli és 3 fogásos menüs vacsora (ital nélkül)

04.28-ig -5% előfoglalási kedvezmény
Ft/fő
REGGELIVEL
2 0 1 7

augusztus 21-26.

2 ágyas szobában ALAPÁR119 900

Felszállási lehetőségek: Budapest (Hősök tere) - Székesfehérvár - Siófok - Nagykanizsa.

Az ár tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás fullextrás (Mercedes Travego, Scania Irizar vagy hasonló) büfével, DVD lejátszóval rendelkező autóbusszal
 • Szálloda: 5 éj Laterina – Toscana Verde 3* vagy hasonló kategória
 • Reggelis ellátás
 • Audio guide a program során

Az ár nem tartalmazza:

 • Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő
 • Félpanziós felár: 26.000 Ft/fő
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Trasmenó tó hajójegy: 10 EUR/fő
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Siena borkóstoló: 20 EUR/fő
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Firenze - 30 EUR/fő (busz+idegenvezetés+vonatjegy)
 • Belépők: kb. 80 EUR
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 3.540 Ft/fő

A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

E-mail cím:
Ajánlat kérése >>