Ajánlat kérése >>
Nyaralás KÁLÁBRIA tengerpartján

(repülővel, szervezetten, idegenvezetővel)
8 nap / 7 éj

Dátumok: 2017. szeptember 10-17.

1.NAP: Budapest–Lamezia Terme–Tropea/Ricadi
Elutazás a menetrend szerint Lamezia Terme-be 19,15-kor. Érkezés 21,05 majd utána transzfer (kb.1 óra) Ricadiba a szállodába. A késői érkezés miatt vacsora nincs.

2.NAP: Szabadprogram
Egész napos pihenés a tengerparton vagy egyéni kirándulás a környéken.

3.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás Szicília/Taormina.
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egésznapos fakultatív kirándulás Szicília egyik fő ékkövéhez Taorminához. (ÁR: 95 EUR/fő*) Taormina különleges szépségét az adja, ahogy a város teraszszerűen a domboldalba épült. Fő látványossága a görög színház (Teatro Greco - Csontváry Kosztka Tivadar). A főtérről, ahol mindig vannak utcai zenészek, hogy fokozzák a hangulatot, csodálatos panoráma tárul elénk az Etnával és az Isola Bellára. Séta a romantikus utcácskákon, lehetőség a kis botanikus kert, a Giardini de la Villa Comunale megtekintésére, fagyizás majd visszaindulás a szállodába. Vacsora a szállodában.

4.NAP: Szabadprogram
Egész napos pihenés a tengerparton vagy egyéni kirándulás a környéken.

5.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás Pizzo és Tropea kóstolóval.
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egésznapos fakultatív kirándulás keretében betekinthetést nyerhetünk Kálábriába (ÁR: 55 EUR/fő*) Ódon kastélyai, szent emberek ereklyéit őrző templomai valódi dél-olasz hangulatot varázsolnak e vidékre, ahol még elevenen élnek a helyiek szokásai, ünnepei, fesztiváljai de a tenger gyümölcsein alapuló, mennyei gasztronómiája is számos utazót csábít ide. Első állomásunk a festői Pizzo városka, látogatás a tengerparton fekvő Piedigrotta „barlang” templomba, mely mindössze néhány lépésre van a tengertől, számos faragott tufa szoborral. Ezt követően a központ felé haladva a főtéren lehetőség van megkóstolni Pizzo híres jégkrémjét a „Tartufo di Pizzo”, majd az aragóniai vár, más néven Murat vár megtekintése, mely helyszíne volt Joachim Murat Nápoly és Szicília királyának meggyilkolásának. Pizzo után látogatás egy helyi termelőnél ahol megkóstoljuk a helyi hagyományos technikával készített kálábriai termékeket, melyek generációról-generációra szállnak. Tovább utazás Tropeába. Látogatás a történelmi középkori városközpontban, ahol a fenséges portálok és címerek jelölik a régi helyi arisztokrata családokat. Az eredeti Katedrális a XI-XII századból a legfontosabb műemléke a városnak. Séta a Corso Vittorio Emanuele főutcán és megérkezünk a Largo Migliarese-hez, ahol páratlan panoráma fogad minket. Vacsora a szállodában.

6.NAP: Szabadprogram
Egész napos pihenés a tengerparton vagy egyéni kirándulás a környéken.

7.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív hajókázás Stromboli-Lipari-Vulcano szigetek.
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egésznapos fakultatív kirándulás a Lipari szigetekre (ÁR: 70 EUR/fő*). Reggel 07:00-kor transzfer a szállodából Tropea kikötőjébe ahonnan hajóval átkelés Stromboli ma is aktív vulkán szigetére. Strombolin nemcsak maga a vulkán kitörése izgalmas és „bakancslistás” látnivaló, hanem az egész sziget páratlanul gyönyörű. A tengerpart fekete, mint az ében. Néhol homokos, de van, ahol a megszilárdult láva a legkülönbözőbb alakokat vette fel. A tenger színe is különleges mélykék. A szigeten található kis falu, sokkal inkább Görögországot idézi, mint Olaszországot. A házak fala fehérre meszelt, a kapuk és az ablakkeretek mindenütt kékek. Talán ez a legmeghatározóbb élmény, ami a Stromboli szigetére vetődött szerencsések emlékezetében leginkább megmarad: a mindenütt tobzódó, szinte valószerűtlen színek. A San Vincenzo kikötőbe érkezünk, majd onnan transzfer a főtérre. Látogatás a Katedrálisban és az „Ingrid Bergman és Roberto Rossellini Múzeumban”. Itt megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai fogásokat Granitát, Arancinit és egy jó kávét! Innen tovább Lipari-Marina Corta kikötőjébe, San Bartolomeo Katedrálisnál rövid szabadidő majd továbbutazás Vulcano szigetére fürdési lehetőséggel a nevezetes kénes iszapfürdőben vagy a feketehomokos tengerben. Visszaérkezés a szállodába 18,00 körül, vacsora.

8.NAP: Ricadi-Lamezia Terme-Budapest
Utolsó nap pihenés a tengerparton. Egész nap tengerpartozás és ebéd a szállodában. A csomagok részére 1 szoba a csoport rendelkezésére áll. Indulás a repülőtérre a szállodából 17,00 óra körül. Repülő indulása Lamezia Terméből 21,35. Érkezés Budapestre 23,25.

SZÁLLODA:
Hotel SOLEMARE**** vagy hasonló kategória

Tengertől való távolság: KÖZVETLEN tengerparti - homokos (Strandszerviz a helyszínen fizemétendő).
Elhelyezkedés: éttermek kb.1,5km, legközelebbi város San Nicoló 3km
Szolgáltatások: recepció, 2 bár, étterem, tágas terasz, medence, parkoló, pizzéria, mini-market, saját strand, WiFi (feláras)
Szobák: mindegyik szobában van telefon, TV, légkondicionáló, fürdőszoba, hajszárító és minden szoba erkélyes.
Ellátás: büfé reggeli és 3 fogásos menüs vacsora (ital nélkül)

Ft/fő
FÉLPANZIÓVAL
2017
szeptember 10-17.
2 ágyas szobában ALAPÁR199 900

A részvételi díj tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás WIZZAIR járattal (*tervezett menetrend: *19,15-21,05 / 21,35-23,25)
  A MENETREND VÁLTOZTATÁS JOGÁT A LÉGITÁRSASÁG FENNTARTJA!
 • repülőjegy, kis kézipoggyásszal
  (Kis kézipoggyász: 42x32x25 + kistáska csak elsőbbségi beszállás esetén (40x30x28 cm)
  https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/poggyasz#/
 • 1.és 8. nap: reptéri transzferek és utolsó napi program
 • Szálloda: 7 éj Villaggio SoleMare 4* - Ricadi vagy hasonló kategória
 • Félpanziós ellátás
 • Medencehasználat 
 • Strandszerviz

Az ár nem tartalmazza:

 • Feladható poggyász: 18.000 Ft/fő/23kg
 • Repülőtéri illeték: 20.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 42.000 Ft/fő
 • Fakultatív program (min.15 fő esetén): 
  Taormina - 95 EUR/fő (busz+kompjegy)
  Pizzo/Tropea  - 55 EUR/fő (busz+bor)
  Hajókirándulás Lipari szigetek - 70 EUR/fő (busz+hajójegy)
 • Belépők: kb. 30-40 EUR
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 4.720 Ft/fő

 

A program min. 19 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

 

E-mail cím:
Ajánlat kérése >>