Ajánlat kérése >>
Nyaralás PUGLIA

(repülővel, szervezetten, idegenvezetővel)
8 nap / 7 éj

Dátum: 2017. június 07-14*.,
szeptember 04-11**.

1.NAP: Budapest–Bari-Carovigno
Elutazás a menetrend szerint Bariba 10,30-kor. Érkezés 12,00 és utána rövid séta Bari hangulatos óvárosában. Bari a tartomány székhelye, mely a Római Birodalom jelentős kikötője volt, majd a középkorban longobárd, szaracén, bizánci, végül normann uralom alá került. 1087ben szerezte meg Szent Miklós püspök földi maradványait a kisázsiai Myrából, a sír fölé emelt bazilika a román stílus igazi remekműve. (Szent Miklósnak, Myra püspökének népies alakja a Mikulás). Azóta lett az egyik legjelentősebb európai keresztény vallási központ és zarándokhely, melyet sok más nevezetes személy mellett a magyar Nagy Lajos király is felkeresett. (San Nicola templom, II. Frigyes vára, Dóm) Megkóstoljuk Puglia jellegzetességét a focaccia-t (olasz kenyérlángos), majd transzfer a szálláshelyünkre (kb.1,5 óra) Carovignoba, a Meditur 4* Village-be. A szobák elfoglalása után vacsora.

2.NAP: Szabadprogram
Egész napos pihenés a tengerparton vagy egyéni kirándulás a környéken.

3.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás Polignano a Mare-Castellana cseppkőbarlang-Monopoli.
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egésznapos fakultatív kirándulás. (ÁR: 55 EUR/fő*) Első állomásunk a pugliai tengerpart egyik legvonzóbb kisvárosa Polignano a Mare tündéri települése, mely szikla tetejére épült. A meredek partfal drámai látványát még mélyen a házak alá benyúló barlangok is fokozzák. Nyári időszakban itt évente sziklaugró versenyt is rendeznek a keskeny tengeröbölben. Séta a keskeny utcákon, melyek gyakran egy tenger fölött hirtelen véget érő teraszban végződnek. A fehérre meszelt falú házak ragyognak a napfényben. Megnézzünk egy római korból származó kőhidat, mely egy vízmosás felett ível át. A modern viaduktok mellett eltörpül a több ezer éves híd. Polignano rengeteg olasz filmnek szolgált díszletként és itt született az agyunkba örökre beleégett olasz slágerek szerzője a Grammy-díjas Domenico Modugno ("Nel blu, dipinto di blu" vagy a "Voláre..."). Utána látogatást teszünk a castellanai barlangrendszerben (az egyik legszebbnek tartott cseppkőbarlang Európában különleges alakzataival-belépő 12 EUR), majd továbbutazás Monopoliba, ahol az óváros szűk utcácskáin sétálva sokkal közelebb kerülünk az eredeti délolasz életritmushoz és hangulathoz. Vacsora a szállodában.

4.NAP: Szabadprogram
Egész napos pihenés a tengerparton vagy egyéni kirándulás a környéken.

5.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás Locorotondo-Alberobello
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egésznapos fakultatív kirándulás. (ÁR: 42 EUR/fő*) Első megállónk az  erődített fallal kerített Locorotondo. Fehérre festett házai messziről ragyognak a napsütésben, a szőlővel szegett pugliai táj és a gyönyörű olajfaligetek lombjai felett. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol Locorotondo és a templomépítés céljából rendelkezésre álló hely méretéhez képest hatalmas, Mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik. Rövid szabadidő után továbbutazunk és a trullik városába, Alberobelloba. A trullik ősi, fehérre meszelt házacskák, jellegzetes kúp alakú tetővel – Apulia egyedülálló építményei. Alberobello egyes negyedei csak trullikból állnak, ami egészen különleges városképet eredményez. Közös séta, majd szabad program, lehetőség a helyi művészek, kézművesek áruinak megtekintésére, vásárlására. Vacsora a szállodában.

6.NAP: Szabadprogram vagy félnapos *Fakultatív kirándulás Ostuni
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy félnapos fakultatív kirándulás. (ÁR: 25 EUR/fő*) Délután Ostuniba, a legszebb „fehér városba” látogatunk. A tengerpart menti síkságból kiemelkedő dombra épült sikátoros óváros, az ősi fehérre meszelt házak együttese a dombtetőn álló katedrálissal fantasztikus látvány. A fallal és bástyákkal védett Ostuni óvárosában keskeny utcák és sikátorok kanyarognak. Ezt a labirintust töri meg egy-egy, gyönyörű kilátást kínáló kis tér vagy terasz. Az olívaligetek zölden hullámzó lombjai felett egészen a türkiz Adriai-tengerig ellátunk. Oliva olaj kóstolás egy tipikus olajsajtolóban. Visszautazás a szállodába. 

7.NAP: Szabadprogram vagy *Fakultatív kirándulás Brindisi-Lecce
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy félnapos fakultatív kirándulás. (ÁR: 42 EUR/fő*) Délelőtt városnézés Leccében, a barokk délitáliai fővárosában, melyet a dél Firenzéjének is hívnak. A történelmi belvárosban szinte minden régi épület homokszínű és dúsan díszített, hiszen a könnyen megmunkálható, híres leccei mészkőből készült. A város aranykora a spanyol hódítók időszakára esik, a 17. századra. Akkor faragták ki szinte az egész belvárost. Sétánk során megnézzük a város látnivalóit: Piazza del Duomo, bazilika (Santa Croce), pazar palota és városkapu. Díszes, faragások, szobrok a homlokzatokon, melyek régi gazdáikról árulkodnak. Következő állomásunk Brindisi egy igazi déli kikötő város. Hangulatos belvárosában vásárlási lehetőség. Vacsora a szállodában.

8.NAP: Bari-Budapest
Reggeli után indulás a repülőtérre Bariba. Indulás 12,35-kor, Budapestre - érkezés 14,05.

SZÁLLODA:
MEDITUR Hotel Village**** vagy hasonló kategória 

Tengertől való távolság: a tengerpart közelében (kb. 1-1,5 km) található (csak egy kis fenyőliget választja el),  ingyenes shuttle járattal a partra, ingyenes strandszervízzel - Torre Guaceto)
Elhelyezkedés: A 36 szobával és 72 apartmannal rendelkező üdülőtelep kitűnő kiindulási pont a környék felfedezésére (Polignano, Monopoli, Ostuni, Alberobello, Lecce, Brindisi...)
Szolgáltatások: Recepció, étterem, bár, színház, pizzéria, medence, trafik, feláras WiFi (a recepció környékén), animációs programok (tenisz, foci, kosárladba bajnokságok, vizíaerobik, játékok, miniklub, 2 boccia pálya).
Ellátás:  SOFT ALL INCLUSIVE: büfé reggeli-ebéd-vacsora italfogyasztással (csapolt víz, bor, sör és üdítő-kóla és narancs) + medence bárnál (10,00-22,00) víz, kóla és narancs üdítők, 1db gyümölcslé/nap, hideg tea, 1db granita/nap fogyasztása és minden műanyag pohárban szervírozva. Térítés ellenében: külföldi és helyi alkoholos italok, kávék, fagyalaltok, üveges üdítők, snack és minden előrecsomagolt sós/édes termék.
Szobák: A szobák kényelmesen berendezettek és felszereltek és mindegyikében van fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, légkondicionáló, széf, sat.TV.

04.28-ig -5% előfoglalási kedvezmény
Ft/fő
SOFT ALL INCLUSIVE
2017
június 07-14.szeptember 04.11.
2 ágyas szobában ALAPÁR*239 900**259 900

***Gyerek,- vagy felnőtt pótágy árak 3.ágyon, 2 felnőttel 1 szobában***

   3-14 évig -  99.900 Ft/fő + reptéri illeték
14 év felett - 189.900 Ft/fő + reptéri illeték

Az ár tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás WIZZAIR járattal (*tervezett menetrend: *10,30-12,00 / 12,35-14,05)
  A MENETREND VÁLTOZTATÁS JOGÁT A LÉGITÁRSASÁG FENNTARTJA!
 • repülőjegy, kis kézipoggyásszal
  (Kis kézipoggyász: 42x32x25 + kistáska csak elsőbbségi beszállás esetén (40x30x28 cm)
  https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/poggyasz#/
 • 1.és 8. nap: reptéri transzferek és első napi program
 • Szálloda: 7 éj Carovigno - Meditur Village 4* vagy hasonló kategória
 • Soft All Inclusive ellátás
 • Medencehasználat
 • Strandszerviz (limitált helyek)
 • Nappali is esti animációs programok
 • Minibusz használat Torre Guaceto szabadstrandjára előre egyeztetett időpontokban.

Az ár nem tartalmazza:

 • Feladható poggyász: 24.000 Ft/fő/23kg
 • Repülőtéri illeték: 10.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 59.000 Ft/fő
 • Fakultatív program (min.15 fő esetén): 
  Polignano/Castellana barlang/Monopoli - 55 EUR/fő (busz+idegenvezető)
  Ostuni - 25 EUR/fő (busz+idegenvezető+bor)
  Locorotondo/Alberobello - 42 EUR/fő (busz+idegenvezető)
  Brindisi/Lecce - 42 EUR/fő
 • (busz+idegenvezető)
 • Belépők: kb. 30-40 EUR
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 4.720 Ft/fő

 

A program min. 19 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

 

E-mail cím:
Ajánlat kérése >>