Hotel ATHENA*** (szombat) - Giardini Naxos

Tengertől való távolság: 100m - homokos (Strandszerviz a helyszínen fizetendő)

Elhelyezkedés: Kellemes, családias hangulatú pici szálloda, Giardini Naxos tengerparti sétányától 20m. Catania kb.55km, Taormina felvonó kb.10km.

Szolgáltatások: recepció, bár. A reggeli és a vacsora a szomszédos Hotel Sporting Baia**** szállodában van. A közelben számos élelmiszerbolt, étterem, pizzéria és bár található.

Szobák: Standard, erkélyes/teraszos, saját fürdőszobás szobák. Légkondicionáló, TV, hajszárító, ingyenes WiFi. 

Ellátás: félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli és vacsora) helyi és nemzetközi specialitásokkal a Hotel Sporting Baia**** éttermében.

FAKULTATÍV POGRAMOK: 

Etna- Taormina kirándulás (egész napos) 
Indulás a csodaszép Alcantara szurdokhoz, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, majd Randazzot keressük fel (kóstoló helyi termékekből, esetleg vásárlási lehetőség), innen tovább az Etna oldalán kb. 800-1000 méter magasan, ahonnan jó időben tisztán láthatók a füstölgő központi kráterek. Utolsó állomás az Etnán Santa Veneria. Itt bemegyünk egy méhészeti szövetkezetbe, ahol mindenféle mézet lehet kóstolni, vásárolni. (Amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik, akkor e program helyett utazás az Etna délkeleti lejtőjén 2000 m magasságig. Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok...) Az időjárás függvényében felárért lehetőség van kabinos felvonóval 2500 m magasságig fölmenni. Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték felfedezni a turisták. A görögök által épített színházat a mai napig használják. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, amelyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. Részvételi díj:  ...... Ft/fő + helyszínen fizetendő Etna 3000 m magasságig felár 62,50 EUR/fő, Belépő a görög színházba 10 EUR/fő 

Siracusa kirándulás (egész napos)
Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, ők nevezték el Latomia del Paradiso-nak. Itt található a kötélverők barlangja és a Caravaggio által kreált legenda által híressé vált Dionüszosz füle.  Az i.e. III. században építtette II. Hieron türannos a stadion hosszúságú áldozati oltárt, amelynek méretei a mai napig ámulatba ejtik az ide látogatókat. A látogatás folytatásaként a csoport megtekinti a rómaiak által épített színházat. A program Orteggia szigetén folytatódik. Itt született és élt Archimedes. Ez a sziget volt az egykori görögök által létrehozott legnagyobb, leggazdagabb, legerősebb kereskedelmi kolónia. A hajdani pompából mára az Apollo tiszteletére emelt, sok kultúrát kiszolgáló templom maradványait tekinthetjük meg. A város híres szülöttéről elnevezett téren Diana szobra áll a szökőkút közepén. A Dóm téren barokk paloták sorakoznak. A dómot Pallas Athene tiszteletére emelték a görögök és ma is eredeti funkcióját tölti be, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik csodája. Ebben az épületben 2500 év történetét követhetjük nyomon. Részvételi díj: ..... Ft/fő + helyszínen fizetendő Belépő az ásatási területre 10 EUR/fő , Belépő az Orteggia Dómba 2 EUR/fő.

A Keresztapa nyomában (félnapos kirándulás)
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d' Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a ,,Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Itt játszódnak a ,,bárjelenetek" a Bar Vitelli teraszán.  A hajdani kolostor altemplomi részében 32 mumifikált holttest látható. Forza d' Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. Az ,,Anya templom" altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket – a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Részvételi díj: ..... Ft/fő

Min. 7 éj (dátumtól függően kérhető min.3 éj esetenként)

Érkezés keddenként is lehetséges, pontos részletekről és az esetleges árváltozásokról érdeklődjőn irodánkban!


Az ár tartalmazza:

  • Szállás 2 ágyas szobában
  • Félpanzió

Felárak/Kedvezmények:

  • REPÜLŐTÉRI GYŰJTŐ TRANSZFER magyar asszisztenciával (előkészületben) keddi érkezésekhez: 50 EUR/fő retúr.
  • Privát transzfer: 115 EUR/fő retúr (4-8 fő lekérésre).
  • Pótágy 3.ágyon: 0-2,9 évig szülőkkel egy ágyban ingyenes, 3-11,9 évig -50%, 12-99 év felett -20%
  • Gyerekágy: 10,00 EUR/éj (helyszínen fizetendő)
  • 1 ágyas szoba ára: 80-100 EUR/éj (dátumtól függően)
  • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő kb 1,50 EUR/fő/éj
Ajánlat kérése >>