Hotel BAIA DEGLI DEI*** (szombat) - Giardini Naxos

Tengertől való távolság: 0m - közvetlenül a hotel előtt a 4km hosszú aprókavicsos partszakaszon van a strand, de a strandszerviz feláras.

Elhelyezkedés: Az egyszerű, standard szálloda közvetlenül a tengerparton fekszik a Recanati öbölre nézve. A városi parti sétányától kb. 1,5 km re, de a közelében is vannak üzletek, bárok, éttermek. A vonatállomás 3km, az autópálya 800 m, buszmegálló 200m.

Szolgáltatások: 24 órás recepció,lift, lounge, ingyenes WiFi a közösségi tereken, étterem, bár, kis kert, parkolási lehetőség (feláras)

Szobák: 47 egyszerűen berendezett, funkcionális, oldalról tengerre néző erkélyes szoba. Fürdőszoba, TV, telefon, széf és légkondicionáló.

Ellátás: reggeli (büfé), vacsora (menüválasztásos) a Covid-19 következtében behozott rendelkezések szerint: a hideg büféreggelit a helyszínen kell kiválasztani, majd a pincér viszi ki az asztalokhoz. A menüválasztásos vacsorát a reggeli alatt kell kiválasztani az asztalokon található menükártyák alapján.

Távolságok: Catania 50 km, Taormina 3 km, Messina 50 km, Ión szigetek 90 km, Palermo 260km, Agrigento 210km.

FAKULTATÍV POGRAMOK: 

Etna- Taormina kirándulás (egész napos) 
Indulás a csodaszép Alcantara szurdokhoz, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, majd Randazzot keressük fel (kóstoló helyi termékekből, esetleg vásárlási lehetőség), innen tovább az Etna oldalán kb. 800-1000 méter magasan, ahonnan jó időben tisztán láthatók a füstölgő központi kráterek. Utolsó állomás az Etnán Santa Veneria. Itt bemegyünk egy méhészeti szövetkezetbe, ahol mindenféle mézet lehet kóstolni, vásárolni. (Amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik, akkor e program helyett utazás az Etna délkeleti lejtőjén 2000 m magasságig. Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok...) Az időjárás függvényében felárért lehetőség van kabinos felvonóval 2500 m magasságig fölmenni. Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték felfedezni a turisták. A görögök által épített színházat a mai napig használják. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, amelyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. Részvételi díj:  ...... Ft/fő + helyszínen fizetendő Etna 3000 m magasságig felár 62,50 EUR/fő, Belépő a görög színházba 10 EUR/fő 

Siracusa kirándulás (egész napos)
Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, ők nevezték el Latomia del Paradiso-nak. Itt található a kötélverők barlangja és a Caravaggio által kreált legenda által híressé vált Dionüszosz füle.  Az i.e. III. században építtette II. Hieron türannos a stadion hosszúságú áldozati oltárt, amelynek méretei a mai napig ámulatba ejtik az ide látogatókat. A látogatás folytatásaként a csoport megtekinti a rómaiak által épített színházat. A program Orteggia szigetén folytatódik. Itt született és élt Archimedes. Ez a sziget volt az egykori görögök által létrehozott legnagyobb, leggazdagabb, legerősebb kereskedelmi kolónia. A hajdani pompából mára az Apollo tiszteletére emelt, sok kultúrát kiszolgáló templom maradványait tekinthetjük meg. A város híres szülöttéről elnevezett téren Diana szobra áll a szökőkút közepén. A Dóm téren barokk paloták sorakoznak. A dómot Pallas Athene tiszteletére emelték a görögök és ma is eredeti funkcióját tölti be, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik csodája. Ebben az épületben 2500 év történetét követhetjük nyomon. Részvételi díj: ..... Ft/fő + helyszínen fizetendő Belépő az ásatási területre 10 EUR/fő , Belépő az Orteggia Dómba 2 EUR/fő.

A Keresztapa nyomában (félnapos kirándulás)
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d' Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a ,,Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Itt játszódnak a ,,bárjelenetek" a Bar Vitelli teraszán.  A hajdani kolostor altemplomi részében 32 mumifikált holttest látható. Forza d' Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. Az ,,Anya templom" altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket – a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Részvételi díj: ..... Ft/fő

Az árak személyenként értendők/szobatípus/éj. Napi szobaárakhoz az árakat csak az adott szobalétszámmal kell felszorozni illetve az éjszakák számával a pontos végösszeghez!

Érkezés szombatonként is lehetséges, pontos részletekről és az esetleges árváltozásokról érdeklődjőn irodánkban!


Az árak tartalmazzák:

  • szállás 2 ágyas szobában
  • félpanzió

Felárak/Kedvezmények:

  • REPÜLŐTÉRI GYŰJTŐ TRANSZFER magyar asszisztenciával (előkészületben) keddi érkezésekhez: 50 EUR/fő retúr. 
  • Privát transzfer: 115 EUR/fő retúr (1-4 fő lekérésre)
  • Egyágyas szoba felár: 23 EUR/éj
  • Gyerekágy 1,9 évig ingyenes a szülőkkel egy ágyban
  • Pótágy 3. ágyon: 2-5,9 évig /-50%, 6-12 évig /-30%, 12-99 évig /-10%
  • Strandszerviz (1 napernyő+2 napágy): 12-15 EUR/nap (dátumtól függően)
  • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő kb 2 EUR/fő/nap

OLASZORSZÁGI BEUTAZÁSI SZABÁLYOK: 
A beutazási szabályok gyakori változása miatt kérjük, ellenőrizze az aktualizált, hivatalos információkat a Konzuli Szolgálat holnapján! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag  

Irodánk az olaszországi beutazáshoz jelen pillanatban elégséges de elengedhetetlen Antigén gyors tesztben is kedvezményesen tud segíteni https://www.tesztallomas.hu/athajtasos-tesztallomas
12.500 Ft helyett 8.500 Ft/fő CSAK AZ IRODA ÚTJAIRA BEFIZETETT UTASOKNAK!

 

Ajánlat kérése >>