Ajánlat kérése >>
SZICÍLIA GASZTROKALAND

Dátum: 2019. október 17-24.

A gasztrotúra igen intenzív élményt kínál, gyakorlatilag 6 vagy 8 nap leforgása alatt egy eszenciát kapnak a szicíliaiak életéből és gasztronomiájából. Idális azok számára, akik kíváncsiak és nyitottak e déli mediterrán konyha jellegzetes ételeire, fűszerhasználatára és életérzésre. Megismerkedhetnek a vulkanikus termőtalaj által kínált zamatos gyümölcsökkel és zöldségekkel és azokból készített menüsorral.
Programjaink a főzőesteken túl változatos élményekben gazdag kalandozásokat tartogat.

1. nap
Érkezés Wizzair közvetlen járattal Catania repülőtérre, majd transzfer Siracusába és elfoglaljuk a szállást. Megérkezéskor könnyű welcome drink és egy kis csipegetnivaló svédasztal formájában, mivel későre jár.

2. nap
Reggeli, majd irány Siracusa Ortigia halpiac. Megnézzük a helyi szokásokat és a belevetjük magunkat a piacozás élményébe. Ezt követően bejárjuk Origia óváros kis utcáit
és megnézzük a legfőbb nevezetességeket. Miután kényelmesen kisétáltuk magunkat, a piacra visszaérve a Burgio-ban elfogyasztjuk könnyű ebédünket, ami tartalmaz egy panninot ízlés szerinti választékkal, azaz különböző prosciuttok és szalámik, valamint olivabogyó és szárított paradicsom és egyéb helyi hozzávalókkal. Valamint egy üveg vizet vagy üdítőt és egy kávét vagy capuccinót. Ebéd után (ha marad még időnk) egy kis szabadprogram, fagyizás.
Ezt követően bejárjuk az egyik legrégebbi és egyben Szicília legnagyobb római Amfiteátrumát, megnézzük a kőfejtőt és Dionüsziosz”fülét” Siracusában. (Belépő 10 EUR/fő)
18:00 óra környékén elkezdjük a közös főzést chef-ünk vezetésével finom borok kíséretében. 
Menü:
Antipasto: Pepata di cozze
Primo: gamberi crudi marinati
Secondo: Orata a cartoccio
Contorno: Insalata verde mista

3. nap
Reggeli a szálláson, majd 10,00 órakor hajókázni indulunk és megnézzük a várost Ortigia felől. (fürdési lehetőség) Ezt követően az irányt Notó városa felé vesszük, barangolunk egy kicsit a homokkő téglákból, sziciliai barokk stílusban épült városban, megnézzük a katedrálist. Ebédünk street-food halas finomságok lesznek. Majd tovább indulunk Marzamemi tengerparti hangulatos városba. (esetleges fürdési lehetőség San Lorenzo homokos partján) Visszaindulás a szállásra és este a grillezésé lesz a főszerep.

4. nap
Reggeli után útra kelünk és felfedezzük Savoca kis várost, a Keresztapa film forgatási helyszínét valamint a híres Vitelli bárban elfogyasztunk egy kávét vagy capuccinot. Utána vár minket Taormina, Szicília kis ékszerdoboza és Isola bella sziget. Közösen végig sétálunk a főutcán és felfedezzük a Taormina híres parkját, megkóstóljuk az isteni finom cannolit. Majd szabadprogram és visszaindulunk Siracusába. Ma esti vacsoránk alkalmával tésztaféleségeket kóstolunk.

5.nap
Reggeli, szabadprogram a szálláson.11,00 óra körül megnézzük hogyan keszítik a mozerellát és bejárjuk a gazdaságot valamint az állatfarmot. Ebédünket a gazdaságban fogyasztjuk el a helyi sajtfinomságokból, mint mozzerella, ricotta, fűszeres sajtok, szalámi féleségek,ezt követően visszaérkezünk a szállásra. Délutáni szabadprgoram (igény esetén Fontane Bianche öblében strandolási lehetőség) Kora este a kötényeké lesz a főszerep, ismét közösen főzünk szakácsunk vezetésével és finom borok kíséretében.
Menü:
Antipasto: helyi szalámi különlegességek és sajféleségek, olivabogyó, szárított
paradicsom, ricotta.
Primo: Gnocchi al pomodoro al forno ( gnocchit tésztáját együtt készítjük el)
Secondo: A híres és típikus Szicíliai étel a parmigiana vagy alla norma elkészítése
Dolci: torta alla pistacchio

6.nap
Reggeli, majd 11,30 óra körül ellátogatunk a Lucia asszony borászatába, ahol ebédünket borok kíséretében fogyasztjuk el. Miután megtekintettük II. Ferdinánd kastélyát és bejártuk a botanikus kertet, útrakelünk és felmerészkedünk az Etnára Nicolosi felől 1896m magasságba és megnézzük a már nem aktív Silvestri krátert és a csodaszép vulkanikus kietlen tájat. Túránk után Catania felé vesszük az irányt. Sétálunk a via Etnán, megnézzük az ókori Catania romjait, Amfiteatrumot, templomok utcáját. Majd eszünk egy Arancinot azaz rizses kis bombát raguval vagy sajttal töltve, cataniaiak híres és kedvelt étele, ásványvíz vagy üdítő kíséretében és természetesen az elmaradhatatlan kávé. Szabadprogram, majd 18,00 óra körül visszaérkezünk a szállásra. Mai vacsoránkat a szabdtéri grillen készítjük el közösen. Hús és zöldségféleségeket fogunk készíteni.

7.nap
Reggeli, majd elhagyjuk szállásunkat és útrakelünk déli irányba. Megnézzük a Scala dei Turchi híres és csodaszép bazaltkő lépcsőit, nagyon érdekes természeti jelenség közvetlen a tengerparton. Ezt követően megpihenünk egy kicsit a tengerparton majd elfoglaljuk szállásunkat San Leone tengerparti városban. Vacsoránkat a városban fogyasztjuk el ma este.

8.nap
Kényelmes ébredés, reggeli és csomagolás után megnézzük a híres Valle dei Templi ókori romokat Agrigento városban (belépő 12euro/fő). Ebédünket Agrigentóban fogyasztjuk el. Egy kis szieszeta után útrakelünk Catania felé a reptérre. A WizzAir járata 20,45 órakor indul; érkezés a repülőtérre 18,30  magasságában.

A kurzus időtartalmát tekintve -ahogy fent említésre került- ,Wizzair közvetlen járathoz igazodva csütürtüktől- keddig (vagy hosszabítással csütörtökig) tart.
A szállás, étkezések ( reggeli-ebéd-vacsora), transzferek ,szervezett kirándulások, idegenvezetés lebonyolításában együttműködő parnerünk Aranceto Hotel ***

Utazás: egyénileg (repülőjegy információkról érdeklődjön irodánkban)

Részvétel díja: 790 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • 7 éjszaka szállás 
 • Teljes ellátás italfogyasztással (bor, víz)
 • Programok
 • Részvételi a főzőtanfolyam (cannoli siciliani készítése)
 • transzferek
 • 24 órás telefonos asszisztencia és segítségnyújtás

A részvételi díj nem tartalmazza - fakultatív (árakról érdeklődjön irodánkban):

 • Repülőjegy
 • Belépők program szerint
 • Idegenforgalmi adó
 • Fakultatív útlemondási biztosítás
 • Baleset és poggyászbiztosítás
 • Minden egyéb extra szolgáltatás

További információkról érdeklődjön irodánkban!


A honlapon feltüntetett áraink EURO-ban értendők! A Forint árak az árfolyammozgás szerint csak tájékoztató jellegűek
E-mail cím:
Ajánlat kérése >>