Ajánlat kérése >>
4 ÉRZÉK TÚRA
(autóbusszal, szervezetten, idegenvezetővel)
5 NAP/4 ÉJ

Dátum: 2017.10.19-23.

1.NAP: Budapest - Padova
Indulás Budapestről, a Hősök teréről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, majd rövid megálló Szent Antal városában, Padovában, ahol rövid városnézés keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel (Prato della Valle, Szent Antal Bazilika, Piazza delle Erbe, Piazza delle Frutti, Piazza dei Signori).Indulás a Modena környéki szálláshelyre. Szálláshely elfoglalása.

2.NAP: *Fakultatív kirándulás: Verdi nyomában - Párma kóstolókkal (sajt és sonka)
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Verdi nyomában kóstolókkal fűszerezve, pármai városnézéssel (ÁR: 55 EUR/fő*, mely a kóstolókat és a belépőket is tartalmazza). Első állomásunk egy sajtkészítő műhelyben lesz, hisz Reggio Emilia a parmezán sajt készítésének bölcsője. Rövid látogatás és kóstoló keretében megértjük miért is világhírű ez a sajt. Továbbutazás Roncole városba, ahol megtekintjük az egyik leghíresebb olasz zeneszerző, Giuseppe Verdi szülőházát, majd a mester villáját is Villanova sull'Arda városába. Délután a sonkáról híres Párma városába látogatunk, mely ezen kívül még építészetéről és festői környezetéről is híres. A városban található a világ egyik legrégebbi Egyeteme. Rövid városnézésünk alkalmával az alábbi látnivalókat tekintjük meg kívülről: Dóm, keresztelőkápolna, Hercegi Palota, Farnese színház, Toscanini szülőháza. Programunkat egy helyi kis sonkaüzemben zárjuk Pármától nem messze, ahol megkóstoljuk a méltán híres pármai sonkát. Visszaérkezés a szálláshelyre.

3.NAP: *Fakultatív kirándulás: Ferrari Múzeum - Modena balzsamecet kóstolóval - Pavarotti Ház
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás a száguldás, zenei élmények és kóstoló jegyében (ÁR: 65 EUR/fő*, mely a kóstolót és a belépőket is tartalmazza). Látogatás a Ferrari autógyár központjába, Maranelloba, ahol a múzeumban vezetett túra keretében megismerkedhetünk az Enzo Ferrari által alapított gyár történetével és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb Ferrari sport és versenyautókban. Ezt követően látogatás Modena városába, mely ma leginkább az autógyártás fellegváraként ismert, mivel a legtöbb híres olasz autógyár itt található, azonban óvárosa a Világörökség része, rövid sétánk alkalmával megismerjük a város nevezetességeit. kóstoló a híres balzsamecetből, majd felkeressük a város híres szülöttjének, a nagyszerű tenor, Luciano Pavarottinak házát, ahova mindig szívesen tért vissza a sok fellépés után. Színpadi emlékek és személyes tárgyak is láthatóak a milánói világkiállítás alkalmára megnyitott Pavarotti Múzeumban. A múzeumot a tenor egykori villájában alakítottak ki, az ő saját tervei alapján, mely véglegesen a halála előtt 2 évvel készült el. Visszaérkezés a szálláshelyre.

4.NAP: *Fakultatív kirándulás: Bologna fagylaltkóstolóval
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás Bolognába fagylaltkóstolóval (ÁR: 25 EUR/fő*, mely a kóstolót is tartalmazza)  a tartomány székhelyére, a téglavörös házairól és a kitűnő konyháról híres Bolognába,. A város képét inkább a visszafogottság, nemes arányok jellemzik. A város érseki székhely és ősi egyetemi központ, mely mára jelentős iparvárossá is fejlődött. Építészete egyéni, hangulatos sétálóutcáinak köszönhetően könnyedén bejárható, felfedezhető. Bologna jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferdetornyok, harangtornyok és a városfalmaradványok adják.Városnézésünk alkalmával az alábbi nevezetességeket tekintjük meg kívülről: Piazza Vittorio Emmanuele, Piazza del Nettuno, Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, Rossini háza, délután szabadidő, majd visszautazás a kora esti órákban a szállodába, közben rövid megálló a Bologna közelében található fagylalt múzeumban, ahol 1 órás vezetett túra keretében bemutatják a múzeumot, majd a végén kis fagylaltkóstoló.

5.NAP: Treviso - Budapest
Reggeli után rövid megálló a vizek és a tiramisu városaként emlegetett "kis Velencében" Trevisoban, majd folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

SZÁLLODA:
Hotel SUN*** - Rubiera

Elhelyezkedés: Az 50 szobás hangulatos szálloda félúton Modena és Reggio Emilia között található, pár száz méterre a központtól.
Szolgáltatások: parkoló, étterem (kb. 1 km-re)
Szobák: mindegyik szobában fürdőszoba, telefon, TV.
Ellátás: büfé reggeli és 3 fogásos menüs vacsora (ital nélkül)

Ft/fő
REGGELIVEL
2017
október 19-23.
2 ágyas szobában ALAPÁR85 900

Felszállási lehetőségek: Budapest (Hősök tere) - Székesfehérvár - Siófok - Nagykanizsa

Az ár tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás fullextrás (Mercedes Travego, Scania Irizar vagy hasonló kategóriával) büfével, DVD lejátszóval rendelkező autóbusszal
 • Szálloda: 4 éj Rubiera - Hotel SUN 3* vagy hasonló kategória
 • Reggelis ellátás
 • Audio guide a program során

Az ár nem tartalmazza:

 • Félpanziós felár: 24.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Verdi nyomában-Párma kóstolókkal - 55 EUR/fő (busz+idegenvezetés+belépők+kóstolók)
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Ferrari Múzeum-Modena balzsamecet kóstolóval-Pavarotti Ház - 65 EUR/fő (busz+idegenvezetés+belépők+kóstoló)
 • Fakultatív program (min.25 fő esetén): Bologna városnézés fagylaltkóstolóval - 25 EUR/fő (busz+idegenvezetés+fagylaltkóstoló)
 • Belépőjegyek: kb. 10 EUR/fő
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 2.950 Ft/fő

A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

 


A honlapon feltüntetett áraink EURO-ban értendők! A Forint árak az árfolyammozgás szerint csak tájékoztató jellegűek
E-mail cím:
Ajánlat kérése >>