Ajánlat kérése >>
A varázslatos CINQUE (5) TERRE toszkán tengerparti szállással

(autóbusszal, szervezetten, idegenvezetővel)
5 nap / 4 éj

Dátum: 2017.09.23-27.

1.NAP: Budapest – Modena – Lavagna
Indulás Budapestről a hajnali órákban a Hősök teréről. Folyamatos utazás kisebb megállókkal Szlovénián keresztül, majd rövid megálló Szent Antal városában, Padovában, ahol rövid városnézés keretében megismerkedünk a város nevezetességeivel (Prato della Valle, Szent Antal Bazilika, Piazza delle Erbe, Piazza delle Frutti, Piazza dei Signori). Majd utazás a toszkán tengerparton lévő szálláshelyre Lido di Camaiore városba, szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.

2.NAP: *Fakultatív kirándulás: Cinque Terre (Riomaggiore - Manarola - Vernazza - Monterosso)
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos  fakultatív kirándulás az „Öt föld” varázslatos tájain (ÁR: 40 EUR/fő). A név valójában 5 apró kis mesés falut (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso) rejt magában, mely egy gyönyörű nemzeti parkban található, mely a Világörökség része. A forgalomtól mentes lenyűgöző kis falvak meredek domboldalakra épültek, ahonnan egyedülálló panoráma tárul elénk a Ligúr tengerre. A fényképezőgépeket mindenképpen vigyük magunkkal, mert felejthetetlen képeket tudunk készíteni a gyönyörű tájról. Számos izgalmas gyalogösvény, pici kis sikátorok és gasztronómiai érdekességek várnak ránk, hagyjuk magunkat elcsábítani! Reggeli után utazás autóbusszal La Spezia városba, ahol hajóra szállunk. Első állomásunk Riomaggiore, majd továbbutazunk Manarola városába és onnan Cinque Terre gyöngyszeméhez Vernazzába utazunk, melyet érdemes több oldalról is megtekinteni, mert mindenhonnan más, csodálatos és lenyűgöző arcát mutatja. Végül utolsó állomásunk a tengerparti üdülőhely sétánnyal rendelkező, Monterosso. Érkezés La Spezia kikötőbe, majd visszautazás busszal a szálláshelyre az esti órákban. (Rossz időjárás esetén, amennyiben nem lehet hajóval megközelíteni a falvakat, úgy az utazás végig vonattal történik).

3.NAP: *Fakultatív kirándulás: Pisa - Lucca - Viareggio
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás (ÁR: 25 EUR/fő).Utazás vonattal Pisába, majd gyalog/busszal érkezés a Dóm térre, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt és a Csodák terének is hívnak.A 'Campo dei Miracoli'-n található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a Ke­resztelő­ká­pol­na, a Dóm és a híres pisai Ferde torony (az 58 méter magas, hat emeletes torony a szé­kes­egy­ház ha­rang­tornya). Lehetőség van a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a kö­zép­ko­ri teme­tőnek a meg­te­kin­té­sé­re is. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!). Továbbutazás vonattal Puccini szülővárosába Luccába. Is­mer­ke­dés a fallal körülvett, nagy­szerű óvárossal (szép román kori templomok, siká­to­rok, ódon paloták stb.). A város különös ne­ve­zetes­sé­ge az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült. Délután látogatás a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb városába Viareggioba, ahol a fárasztó nap egy kellemes olasz fagylalttal hűsítjük magunkat, majd szabadprogram és fürdési lehetőség (strandszerviz felár ellenében a helyszínen igényelhető). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban busszal.
 

4.NAP: *Fakultatív kirándulás: Rapallo - San Fruttuoso – Portofino - Santa Margherita Ligure
Reggeli a szállodában, egyéni program vagy egész napos fakultatív kirándulás (ÁR: 30 EUR/fő). A szálláshelyről busszal Rapallo városába látogatunk, mely egy bájos tengerparti város, ahol a dús mediterrán növényzet, hangulatos utcák, terek és égbenyúló pálmák várják a kedves látogatót. Innen hajókirándulás egy igazi kis halászfaluba, San Fruttuosoba, mely a portofinói nemzeti park része és egy mesés tengeröbölben található. Utunk következő állomása Portofino, mely festőien színes halászházairól ismert falu, ahol a kristálytiszta tenger és a buja növényzet látványa ragadja magával az ide látogatót. Séta a faluban, majd a csodálatos panorámával veszünk búcsút ettől a mesebeli vidéktől. A mai nap utolsó állomása Santa Margherita Ligure, mely egy tipikus tengerparti üdülőhely, sziklás parttal, széles sétányokkal a tengerparton, szökőkutak, előkelő és drága éttermek és a színes forgatag fogad minket.  Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

5.NAP: Bologna - Budapest
Reggeli után hazaindulás Budapestre, útközben rövid megálló Bolognában, mely egyéni építészetéről és kellemes sétálóutcáiról híres. Rövid városnézésünk keretében megtekintjük a város nevezetességetit, majd folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés forgalomtól függően az éjszakai órákban.

SZÁLLODA:
Hotel LIU*** - Lido di Camaiore

Tengertől való távolság: 300 m - homokos (Strandszerviz a helyszínen fizetendő).
Elhelyezkedés: A 29 szobás hangulatos kis szálloda Lido di Camaiore városban található a toszkán tengerparton, kb. 4 km-re a viareggiói vasútállomástól.
Szolgáltatások: tágas kert, bár, étterem, lift, kerékpárbérlés (szabad kapacitás függvényében).
Szobák: mindegyik szobában van fürdőszoba, telefon, erkély (néhány szobához), széf és TV.
Ellátás: büfé reggeli és 3 fogásos menüs vacsora (ital nélkül)

04.28-ig -5% előfoglalási kedvezmény
Ft/fő
REGGELIVEL
2017

szeptember 23-27.

2 ágyas szobában ALAPÁR89 900

Felszállási lehetőségek: Budapest (Hősök tere) - Székesfehérvár - Siófok - Nagykanizsa

Az ár tartalmazza:

 • Magyar nyelvű idegenvezető a program során
 • Utazás fullextrás (Mercedes Travego, Scania Irizar vagy hasonló kategóriával) büfével, DVD lejátszóval rendelkező autóbusszal
 • Szálloda: 4 éj Lido di Camaiore - Hotel LIU 3* vagy hasonló kategória
 • Reggelis ellátás
 • Audio guide a program során

Az ár nem tartalmazza:

 • Félpanziós felár: 15.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 24.000 Ft/fő
 • Fakultatív program: 5 Terre - 40 EUR/fő (busz+hajójegy+ idegenvezetés)
 • Fakultatív program: Pisa-Lucca-Viareggio - 25 EUR/fő (vonatjegy+busz+idegenvezetés+fagylalt kóstoló)
 • Fakultatív program: Rapallo-San Fruttuoso-Portofino-Santa Margherita Ligure - 30 EUR/fő (busz+hajójegy+idegenvezetés)
 • Belépőjegyek: kb. 30 EUR/fő
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő
 • Biztosítások: Sztornó (1,5%) + BBP: 2.950 Ft/fő

A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul!

KIRAKATI VERZIÓ

 


A honlapon feltüntetett áraink EURO-ban értendők! A Forint árak az árfolyammozgás szerint csak tájékoztató jellegűek
E-mail cím:
Ajánlat kérése >>